In de nieuwsbrief van Cliëntenbelang Amsterdam van 30 augustus* lees ik de trotse mededeling dat ze het voor elkaar hebben dat de gemeente Amsterdam akkoord is gegaan met een traplift naar de derde etage. Ik citeer:

“Onvermoeibaar strijden de zeventigers meneer en mevrouw De Jong om een traplift naar hun appartement op driehoog, waar ze al veertig jaar wonen. Gezondheidsklachten beperken hun mobiliteit, isolement ligt op de loer. Drie jaar en drie pogingen verder lukt het ze. Met de hulp van hun netwerk en onze cliëntondersteuners.”

En yep, dat is alle reden voor een feestje. Waarom raak ik dan toch een beetje geïrriteerd van dit bericht?

Dat is omdat ik zelf laatst ook heel trots was op een traplift naar de derde etage. Dat was toen het nog ongewis was of de gemeente Amsterdam wel of niet akkoord zou gaan en ik mijn uiterste best heb gedaan om een motivatie te schrijven waar geen speld tussen te krijgen was., over sociaal netwerk, kans op vereenzaming bij verhuizen, over onvoorziene omstandigheden en echt de allerbeste optie, misschien niet het goedkoopst adequaat op de kortere termijn en/of voor de gemeente op zich, maar welzeker het meest adequaat voor cliënt en naar verwachting ook het goedkoopst voor de samenleving, enzovoorts, enzovoorts, om die traplift naar de derde etage te helpen realiseren.

Ik had er echt heel hard op gewerkt op die motivatie en dus was ik zo blij als een kind toen ik een aantal maanden later in hetzelfde trappenhuis moest zijn voor een afspraak voor een huisbezoek en zag dat er een traplift was. He-le-maal naar drie hoog! Dat betekende dat het was gelukt!!! Wiehooooooooooooooooooooooooe…

Ik vond dat ik mijn werk dus goed had gedaan.

En dat vindt Cliëntbelang nu ook.

En dat klopt.

Voor ons allebei.

En dat geldt voor de cliënten, die de aanvraag hebben gedaan, hun verhaal hebben verteld, bezwaar hebben aangetekend tegen de afwijzing, de strijd zijn blijven voeren, niet hebben opgegeven.

En dat geldt voor de gemeente Amsterdam, die cliënt, ondersteuners en indicatieadviseurs hebben gehoord, goed onderzoek hebben gedaan, vast intern hebben overlegd, een offerte hebben opgevraagd, consequenties hebben afgewogen en een beslissing hebben genomen.

Ere wie ere toekomt, maar vooral onwijs fijn voor de mensen die het betreft, want dat geregeld kan worden wat jij als cliënt het aller-aller-allerliefste wilt, dát is pas écht een feestje waard.

🌻
Sandra
Wmo adviseur

Meer verhalen van over de drempel, achter de schermen en aan de keukentafel lezen?
Check ‘O, dus dát is Wmo!’. Hét boek over maatschappelijke ondersteuning in de praktijk,
waarin ik je mee op pad neem naar achter de voordeur,
daar waar de mensen wonen om wie het gaat.

Direct bestellen kan hier