Toen ik geboren werd, kwetterden de vogels er lustig op los. Ik kwam bij zonsopgang, middenin een snoeihete zomer. Mijn moeder had het zwaar. Mijn vader fietste vanaf de lekkerste ijscoman dwars door de stad en het Oosterpark naar mijn moeder in het OLVG om te arriveren met een leeg hoorntje…

Volgens de verpleegkundige zouden mijn ouders nog wel wat met me te stellen krijgen, want ik zou de wereld van me laten horen, zo voorspelde zij, toen ze constateerde dat ik het leven direct met volle teugen inademde.

Hier denk ik aan als mijn hoofd aan gaat terwijl ik eigenlijk hoor te slapen in deze een na laatste nacht voordat ik het FEEST ga vieren dat ik heb georganiseerd omdat ik het geflikt heb om een BOEK te publiceren dat iets bijdraagt aan een mooie(re) wereld.

In mijn hoofd kwetteren de vogels ook. Little hummingbirds, die allemaal hun part willen doen en druppels water aandragen om te helpen de brand te blussen.
.
.
.
Gister kreeg ik van AL mijn cliënten terug dat ik lief was, respectvol, zij zich gehoord voelde, begrepen en gezien. Zelfs als de aanvraag niet werd gehonoreerd, werd ik bedankt voor mijn aandacht, de tijd die ik nam om uit te leggen wat en waarom niet en de eerlijkheid waarmee ik communiceerde. Ik kreeg fruit én bigi brasas en van een begeleider van een cliënt zoveel mooie woorden dat ik er letterlijk van volschoot en mijn ogen zich vulden met tranen.

Al die dankbaarheid van de ander raakt mijn eigen dankbaarheid, maar doet me ook verdriet. Omdat het blijkbaar voor veel mensen helemaal niet gewoon is om serieus genomen te worden in hun verzoek om hulp en ondersteuning.
.
.
.

I’m a little hummingbird, just doing my part“* en laat me horen door te schrijven, spreken, spiegelen en sparren, omdat iemand het moet doen en de verpleegkundige mij toch al had aangewezen 😉

Sandra
🌻

*) hoofdstuk 98 in mijn boek ‘O, dus dát is Wmo!’
bestel het hier

 

©2019 de Wmo adviseur

Nieuwsgierig naar de verhalen van over de drempel, achter de schermen en aan de keukentafel?
Over werken met de wet in je ene en je hart in de andere hand?
Bestel hier jouw exemplaar van het boek ‘O, dus dát is Wmo!’.
Hét boek over de bedoeling van maatschappelijke ondersteuning.