Opeens had ik zomaar een praatje. Ergens in Amsterdam. Toen ik terugliep naar mijn auto na een huisbezoek. Een man sprak me aan. Hij had net zijn fiets geparkeerd en zag toen de quote  #alswedewereldandersinrichtenzijnmindermensenbeperkt op de zijkant van mijn autootje en wilde me even laten weten dat hij het daar mee eens was.

Van het een kwam het ander en zo stonden we daar, hij op de stoep, ik op de parkeerplaats, in het zonnetje heerlijk even te babbelen. Ergens in Amsterdam.

Toen hij mijn boek ‘O, dus dát is Wmo!‘ in de auto zag liggen vroeg of hij er eentje kon kopen en ja, dat kon (een slimme meid is op haar toekomst voorbereid, dus ik heb altijd extra exemplaren bij me 😉). Hij wilde contant betalen, maar had maar een tientje. Ik zei dat dat ok was. De man was geroerd.

We praatten nog wat verder. Over het leven, over de uitdagingen die op je pad kunnen komen, over hoe sommige uitdagingen te groot zijn en je dan je baan kunt verliezen, je huis, je relatie en hoe er dan tóch altijd wel weer iets is dat je helpt de volgende dag te halen. Soms is dat zomaar een praatje, midden op straat, ergens in Amsterdam.

Ik reikte hem zijn tientje terug aan toen ik me realiseerde dat hij dit eigenlijk niet kon missen en toen hij dat accepteerde maakt mijn hart een sprongetje omdat ik op zomaar een dag een zomaar wildvreemde zomaar een kadootje had mogen geven.

Zomaar op straat.
Zomaar ergens in Amsterdam.
Toen we een praatje maakten.

Sandra
🌻

©2020 de Wmo adviseur

Bestel hier jouw exemplaar ‘O, dus dát is Wmo!’.
Hét boek over de bedoeling van maatschappelijke ondersteuning.
Opgetekend aan de hand van verhalen van over de drempel, achter de schermen en aan de keukentafel.

 

“Vol compassie en heel objectief beschrijft Sandra de mensen die ze in haar werk ontmoet. Van de Marokkaanse oma’s tot de stoere mannen met tattoos. Beiden met problemen waar ze ondersteuning bij nodig hebben. Ik ben telkens weer ontroerd. Zijzelf trouwens ook. De verhalen van haar cliënten raken haar echt. Ze krijgt knuffels, dankbaarheid en begrip maar komt ook knorrige mensen tegen. Aanrader voor alle consulenten en verder voor iedereen die betrokken is bij het sociale domein! Eigenlijk vind ik het gewoon een heel goed boek wat iedereen zou moeten lezen!”

Anne Vrieze – directeur WWZ academie online opleidingen (Wmo) en auteur van het boek ‘Gezond verstand in het sociaal domein’

Meer reacties lees je hier