Terwijl de punnik-cursussen en uitnodigingen voor challenges en spelletjes me via de sociale media kanalen om de oren vliegen werken wij van het Indicatieadviesbureau Amsterdam gewoon door.

Nou ja, gewoon…………… de adviseurs zitten natuurlijk thuis, voeren de onderzoeksgesprekken telefonisch, kijken mee via filmpjes en foto’s en doen aan videochatting om een goed beeld te krijgen van wat het probleem is en wat het advies moet worden en zoeken creatieve wegen in dit nieuwe werken waar we niet op ingesteld waren, maar wel blijken te kunnen.

Tussen de gesprekken door bellen we elkaar om te sparren over ingewikkelde aanvragen of om elkaar even een hart onder de riem te steken en volgende week mag ik zomaar nog iemand inwerken op een bepaald onderwerp, zodat we alles nog beter kunnen stroomlijnen. En ja, ook dan blijven we op anderhalve meter afstand van elkaar… of misschien gaan we wel werken via zoom of skype. Mogelijkheden te over. Er is alweer iemand aan het nadenken over hoe we dit het beste kunnen aanpakken.

De collega’s van de administratie zijn ondertussen wel op kantoor en werken keihard om alles in deze rare tijden te laten doorlopen. Cliënten moeten worden gebeld omdat het opeens geen huisbezoek maar een belafspraak is waarin hun aanvraag wordt besproken, er moet meer informatie in het dossier worden gezet om te zorgen dat op het juiste moment het goede nummer gebeld wordt en wij het bijvoorbeeld weten als er iemand bij het gesprek is naar wie we moeten vragen. Als er ergens een vraag over is kunnen we dat niet zo even met elkaar kortsluiten, maar moet er gemaild of gebeld worden en dat dan weer goed genoteerd.

Dit alles los nog van de mensen achter de schermen die druk hebben moeten overleggen over hoe toch het meest efficiënt, effectief en doable te reageren op de uitdaging die deze crisis voor ons bedrijf is.

Tijd over voor spelletjes, het schilderen van de zolder of het opruimen van de keukenkastjes? Nee joh, wij van het IAB zijn straks allemaal hartstikke aan vakantie toe!

Keep it up, collega’s. We kunnen dit!!!

🌻
Sandra

 

@2020 de Wmo adviseur

“verwarring is een bron van vernieuwing,
laten we vernieuwen wat verward was”

🙏🏼

april 2020

schrijven in tijden van #corona
#staysafe
#staysane
#stayhome

Heb je het boek al?