Een kennis van mij kwam iets bij mij ophalen. Zij rijdt in een scootmobiel. Dat geeft verder natuurlijk niks. Alleen kwam ze ’s avonds. En dan is iedereen in de wijk thuis, als er al mensen overdag op pad waren natuurlijk, maar die hebben we wel hier in de wijk. Zo zijn er twee mannen die de hele dag met vrachtwagentjes van alles rondbrengen en 5 dagen in de week de hort op zijn. ’s Avonds komen ze thuis eten of alleen maar slapen, zo laat is één van die gasten altijd pas thuis. Die latert is altijd als eerste weg. Die arme knul maakt echt lange dagen.

Ik begrijp heel goed dat het handig is om je bedrijfsauto mee naar huis te nemen. Toen ik ooit samenwoonde met een lief die in de woningaanpassingen zat (jaja, dát waren nog eens leuke keukentafelgesprekken bij ons thuis toen) stond er ook iedere door de weekse avond een grote bus voor de deur met allemaal materialen en gereedschappen. Dan kon hij ’s ochtends vroeg linea recta naar zijn afspraken en yep, toen hadden wij dus ook twee auto’s in onze straat staan. Net als veel andere huishoudens hier in de wijk nu ook hebben. Eigen bezit, lease, whatever. En nee, net als in zoveel andere wijken is daar niet echt rekening mee gehouden bij de omgevingsinrichting. Deze wijk is uit de jaren tachtig. Volgens mij bestond het concept lease-auto toen nog niet eens, net zo min als de mobiele telefoon. En dus zijn er 30 jaar later veel te weinig parkeerplaatsen.

Gelukkig wordt parkeren op de stoep getolereerd. Echt fijn, anders zouden we de auto’s in de bomen van het parkje moeten hangen en dat is ook geen gezicht. Voordeel daarvan zou dan wel weer zijn dat niemand erover na hoeft te denken om de opritjes de stoep op vrij te houden, net als de blindengeleidestrepen enzo. Dan zou de toe- en doorgankelijkheid niet zo worden dwarsgezeten als nu het geval is. Omdat mensen er nu eenmaal niet zo over nadenken wat dat wat ze doet doet met een ander, omdat ze het gewoon niet weten. En ja, dat leidt tot problemen voor de mensen die afhankelijk zijn van die opritjes en strepen enzo.

Zoals die avond dat mijn kennis naar mij toe kwam en iedereen lekker thuis was en er, het kon niet op, óók nog een enorme camper op die stoep stond. Dat ding behoort aan mensen die ik verder niet ken en die het daar een paar weken eerder hadden geparkeerd en die ik niet meer heb gezien. Al is de camper inmiddels weer weg. Echt niet handig om dat gevaarte daar neer te zetten, want het is zo groot dat ie echt de hele stoep blokkeert, zowel voor als achter, en omdat er geen eigenaar bekend was konden we ook niet vragen even op te schuiven.  Echt lullig… ben je al beperkt dat je in een scoot zit, beperkt de omgeving je óók nog eens een keer.

Nu had mijn kennis haar telefoon bij zich (over briljante uitvinden van na de jaren 80 gesproken) en dus belde ze naar mij vanaf de straat. Ik heb haar het pakketje gebracht en we hebben buiten even staan kletsen. Op anderhalve meter afstand. Dat moest sowieso. Het regende niet en het was een prima temperatuur. All good dus. Ware het niet dat dit niet de eerste keer is dat we fratsen moeten uithalen als vrienden of familieleden mij willen bezoeken. Ware het niet dat ik hier al zo vaak melding van heb gemaakt. Ware het niet dat ik er zelfs een actiepunt van heb gemaakt toen wijlen vriend Joost nog actief was als voorzitter van het cliënten- / patiëntenplatform en wij wel vaker dingen aan de kaak stelden samen en zelfs een keer een drempelplaat kado hebben gedaan aan de wethouder als symbolische reminder om toch vooral de toe- en doorgankelijkheid op de Amersfoortse kaart te blijven zetten, hetgeen dus maar niet wil lukken. Ware het niet dat ik er zelfs een avond over heb zitten bomen met de wijkagent. Ware het niet dat, ondanks dit alles, het probleem maar niet structureel wordt opgelost.

Dus deed ik maar weer eens melding via internet en ja hoor, zonet ben ik gebeld door een handhaver, die er verder ook niks aan kan doen, want toen zij twee weken later in de buurt was, was de camper weg, waren de mannen met de vrachtwagens naar hun werk en stond er heeeeeeeeeeeel toevallig even geen auto op de blindengeleidestreep. Snap ik hoor, dat zij er dan niks mee kan, maar ehm, dat was mijn vraag ook niet eigenlijk, want het kan toch niet zo zijn dat iemand met zijn blindenstok tegen een auto opbotst of iemand met een scootmobiel of rolstoel midden op straat moet blijven wachten totdat er 3 weken later iemand komt vaststellen dat de doorgang geblokkeerd is??? Nee, nee, mijn vraag is er een van meer structurele aard. Aandacht voor het VN verdrag* en een wethouder die werk maakt van álle klachten over toegankelijkheid. Niet alleen voor de rechten van mijn vrienden, familie en bekenden, maar voor de hele gemeenschap. Pro-actief als in #alswedewereldandersinrichtenzijnmindermensenbeperkt

Gewoon zoals het hoort.

Sandra
de Wmo adviseur

*) VN verdrag gelijke rechten voor mensen met een beperking

© de Wmo adviseur

Meer verhalen van over de drempel, achter de schermen en aan de keukentafel lezen?
Check ‘O, dus dát is Wmo!’. Hét boek over maatschappelijke ondersteuning in de praktijk,
waarin ik je mee op pad neem naar achter de voordeur,
daar waar de mensen wonen om wie het gaat.

Direct bestellen kan hier …