Zonet viel ik ongelooflijk door de mand!

In een gesprek over aanpassingen van de woonruimte sprak ik met ‘de moeder van’ over de algemene gebruikelijkheid van bij gewone winkels verkrijgbare wandbeugels. Die zouden in het toilet kunnen worden bevestigd om te voorkomen dat het wastafeltje steeds opnieuw van de muur getrokken wordt als haar dochter zich moet vasthouden.

Tijdens het gesprek moesten we ons best doen elkaar goed te begrijpen vanwege een taalbarrière en toen ik haar vroeg of ze iemand had die die beugels aan de muur zou kunnen bevestigen moest ik keihard lachen toen ze antwoordde: “Ja, ikzelf”, want blijkbaar had ik dáár toch stiekem een ander beeld over gevormd in mijn eigen hoofd.

Over emancipatie gesproken dus en over aannames en hoe je nooit, maar dan ook nooit, dingen moet gaan zitten invullen. 😁

#wmo#advies
#indicatiestelling

#neveradullday

#verhalenvandoordetelefoon

#beeldvorming


Sandra
Wmo adviseur

© de Wmo adviseur

Wil je je laten verrassen, raken, inspireren, aan het lachen maken én je blik verfrissen door mee te kijken door de bril van de Wmo adviseur in het werk van alledag, dat nooit alledaags is, omdat ieder mens anders is en Wmo altijd maatwerk? Check ‘O, dus dát is Wmo!’. Hét boek over maatschappelijke ondersteuning in de praktijk, waarin ik je mee op pad neem naar achter de voordeur, daar waar de mensen wonen om wie het gaat.

Direct bestellen kan hier …