Soms, heeeeel soms, moet ik even tot tien tellen in mijn werk en eerlijk is eerlijk, dit moet ik vaker sinds ik begeleidingsaanvragen behandel.

Als mensen écht ondersteuning nodig hebben, omdat ze zelf niet meer kunnen wat ze altijd deden en er niemand is die het van hen kan of zelfs wil overnemen, als er geen eigen kracht is, geen gebruikelijke hulp, mantelzorg en de voorliggende voorzieningen niet voldoende aansluiten om wat voor reden dan ook, dan ben ik de eerste die gaat uitzoeken wat er mogelijk is binnen het kader van individuele maatwerkvoorzieningen vanuit de Wmo.

Maar, als ik, zoals zonet, in een schrijven van een advocaat lees dat er een bezwaar loopt tegen een indicatie die ik heb gesteld omdat de mantelzorger vindt dat hij betaald moet worden voor wat hij voor zijn moeder doet en het dan dus geen mantelzorg meer is en dús het aantal uren begeleiding uitgebreid moet worden, dan schuurt dat.

Immers, ergens aanspraak op kunnen maken wil nog niet zeggen dat je dat hoeft te doen. Of wel dan?

Sandra
Wmo adviseur

© de Wmo adviseur

Wil je je laten verrassen, raken, inspireren, aan het lachen maken én je blik verfrissen door mee te kijken door de bril van de Wmo adviseur in het werk van alledag, dat nooit alledaags is, omdat ieder mens anders is en Wmo altijd maatwerk? Check ‘O, dus dát is Wmo!’. Hét boek over maatschappelijke ondersteuning in de praktijk, waarin ik je mee op pad neem naar achter de voordeur, daar waar de mensen wonen om wie het gaat.

Direct bestellen kan hier …